08 Jan 2018

Jeg lurer iblant på hva dagens barn kommer til å minnes fra sin barndom. Hva kommer de minnes som typisk for det 2010-tallet de nå vokser opp i?

Vi som er født sent på 60-tallet og vokste opp på 70/80-tallet pleier ofte løfte fram f.eks spontanidrett, flipperspill, Pac-Man, tre-smakers-is og utleiemoviebox som tydelige tidsmarkører fra vår barndom.

Dagens barn kommer kanskje minnes denne tid som preget av surfbrett, trampoliner, sparkesykler, Youtube og Trash Pack-figurer. Det er lett som voksen å tenke at mye var bedre da man selv vokste opp. At vi hadde mer respekt for eldre, ikke var så bortskjemte og at vi var ute og rørte mer på oss. I bunn og grunn er det bortimot likt.

Vi bråker om nesten samme saker nå som da; ikke sitte inne for mye, være takknemlig for det man får, ikke være lei seg for det man ikke får, og at man ikke skal drukne maten i ketchup. En del saker er dessuten bedre idag nettopp takket være trampoliner og sparkesykler som får ungene til å røre på seg. Surfbrett som bidrar til bedre motorikk, språk og reaksjonsevne.

Faktum er at jeg opplever dagens barn som mye sluere og mer insiktsfulle enn oss selv på deres alder.

Så slapp av, litt ketchup og slurv med tandbørstingen har vel egentlig ingen tatt skade av 🙂

Velkommen til fjells!

Comments

comments

[topp]