08 Dec 2017

Problemet med nyttårsløfter er ikke at vi ikke orker anstrenge oss, men oftest handler det om at løftene er utydelige og ikke kan måles. For å lykkes bedre så må man lage dem som smarte mål. Det innebærer at de må være spesifikke, målbare, tidsbestemte og framfor alt realistiske som f.eks…

1. Trene minst 52 ganger. Det vanligste nyttårsløftet er ”komme i form”. Å love seg selv og trene 52 ganger i løpet av et år er både fullt rimelig å gjennomføre og veldig tydelig.

2. Slutte røyke, snuse eller spise/drikke XXX. Målet må være tydelig, og har du problemer med at du spiser unyttig bør du begynne med å ta bort din absolutt største last. Er det sjokolade, hamburger eller kanskje cola? Uansett hva så skal ditt nyttårsløfte være å slutte helt med nettopp dette produktet eller uvane. Det er tydelig, målbart og realistisk!

3. Ring dine foreldre minst 52 ganger. Hvor ofte ringer du dine foreldre? Hvordan tror du at du kommer til å reagere da dine foreldre ikke lenger er der og du innser at du i snitt har ringt dem 1 gang pr. måned?

Lykke til – God Jul og Godt Nytt år!

Comments

comments

[topp]