04 Aug 2016

Niclas skriver om Pokémon

0 Comment

”Is this the world’s most dangerous game?” sier rubrikken i en artikkel der The Daily Mail advarer mot at pedo le kan bruke spillet for å lokke til seg barn og unge. The Daily Telegraph, The Sun og The Times har også skrevet om denne faren. Jeg sikter så klart til sommerens store fenomen – Pokémon Go.
Jeg er ikke spillnerd, er voksen og har et liv, men jeg er også bevisst på at denne beskrivelsen ikke er relevant da det virker som omtrent alle spiller dette spillet som best kan beskrives som et fenomen – og jeg elsker fenomener. Har dessuten aldri sett et like voldsomt tilfelle av FOMO. For den som ikke er innen mediaeliten, med et minderverdighetskompleks og stort behov for å uttrykke seg ekskluderende, så betyr FOMO: Fear Of Miss- ing Out. Det kan oversettes til – redselen for å gå glipp av noe. Alle har en hensikt, ingen vil stå utenfor. Uansett om man elsker Pokémon, aldri har sett en tidligere, eller bare er en trist type som alltid klager på at andre har det gøy i et desperat forsøk på å virke kulere selv.
Selv liker jeg hensikten med spillet som får mennesker til å komme ut og røre på seg. Barn og ungdommer som nå våger seg uten- dørs, blomstrer opp blant andre mennesker, og går mange mil om dagen for å fange Pokémons. Å bevege seg utendørs er vel den mest helsefremmende aktiviteten man kan bedrive, og akkurat det maset på tenåringen hjemme har handlet om de siste årene. Håper bare ikke bedrifter, som drar nytte av hypen og lokker jegere til nettopp deres lokaler dreper intressen for fort – liker nemlig at tenåringen er ute og rører på seg 🙂

Comments

comments

[topp]