01 Jun 2016

Niclas skriver om jordbær

0 Comment

Jordbær kalles for dronningen av frukt og bær i Asiatiske land, og det er lett å forstå hvorfor. De er ikke bare uimotståelig gode, men også supernyttige. Grunnen til at de er så nyttige, er først og fremst fordi de er fulle av antioksidanter. Det er hele 5-10 ganger mer enn i f.eks. et eple. Antioksidanter beskytter kroppen mot skader og studier har vist mange helseeffekter, som redusert risiko for hjerte- og karsykdommer. Men antioksidantene er også bra når man trener mye, fremskynder restitusjonen og minsker risikoen for forkjølelse. De inneholder dessuten vitaminer. Ta en stor porsjon og få i deg hundra prosent av ditt daglige C-vitamin behov, men veldig få kalorier + ca. 25% av vårt behov av fol- syre som er et viktig vitamin som trengs til dannelsen av røde blodlegemer. De inneholder også ellagsyre som i visse tilfelle hjelper til å forebygge kreft, og det beskytter til og med huden vår mot skadelig UV-stråling. Jordbær er kraftfulle ”hjertehelse- boostere”. Forskere i Toronto beviste at effekten av å legge til jordbær i en kolesterolsenkende diett minsket oksidativ skade og fett i blodet, to faktorer som begge spiller en viktig rolle i hjertesykdommer og diabetes. Så nå kan du virkelig smaske de røde godbitene med god samvittighet i sommer!

Comments

comments

[topp]